Fout
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
21
mei
2013

Still alive...

Tiens ik heb hier nog een blog...

Sinds het tuinseizoen in gang is geschoten (en terug is stilgevallen met dat $@&%£+ weer), hebben we natuurlijk niet stilgezeten. Maar eerst wat zon:

Momenteel worden we omsingeld door 8 ha koolzaad. Een gele zee! Dat was de trigger om mijn laatste kast bijen toch maar te gaan halen bij mijn ouders en ze achteraan (ze zijn niet altijd even braaf) in de tuin te plaatsen. Onze appelbomen en honingvoorraad konden er maar wel bij varen. Sindsdien is het weer omgeslagen...
Maar allé, ze doen toch hun best.

Voor de kenners: de oranje banden op het achterlijf duiden op Italiaans bloed, Apis melifera ligustica.
Moet ik nu toch nog even kwijt: de bijensterfte wordt vandaag de dag nogal gemediatiseerd maar geloof me vrij, het is echt wel erg. Zelf heb ik op de bloesem van onze fruitbomen en -struiken geen honingbij kunnens spotten tot ik de reservetroepen ben gaan mobiliseren. Sommige imkers in de buurt vonden al hun kasten leeg terug na de winter. 't Is echt wel triestig. En dan zie je nog boeren vergif spuiten op de laagstammen tijdens de bloei. Binnenkort kunnen ze zelf gaan bestuiven met een penseeltje.

Also introducing: Morris, onze Kunekune-beer. Hij is een beetje aan de kleine kant maar zit nog in de groei. En ondanks het hoogteverschil met onze twee zeugen heeft hij zijn werk al gedaan (nudge nudge say no more).
Hij heeft eerst een weekje apart gezeten zodat ze alledrie aan mekaar konden wennen maar toen we terugkwamen van een weekendje Hoge Venen, bleek dat de goesting toch te groot was. Bij thuiskomst lagen ze gezellig met z'n drieën te zonnen zoals enkel zwijnen dat kunnen. Tegen augustus verwachten we schattige foto's te kunnen tonen.

 

Categories: Blog

Reacties (1)

  • natuurlijk-rijk

    natuurlijk-rijk

    22 mei 2013 op 10:21 |
    Die nieuwe stijl bevalt me wel! Op weg naar de Vogezen zagen we massa's gele velden, nice! Da spelleke hieronder is ook nice ;-)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

De Fruittuin


Informatie over fruit in de tuin in al haar
vormen. Appels, peren, bessen,...

De Moestuin


Een moestuin beginnen? Hier beginnen
lezen!

Pluimvee


Nuttige tips bij voor het houden van kippen, kalkoenen en ander pluimvee.

Schapen


Enkele artikels over het houden van
schapen.